25 d’abril del 2007

Manifest de la CAJEI en motiu del 25 d'Abril

Ara més que mai, un únic objectiu: Independència i Socialisme


Tres-cents anys després de la desfeta a Almansa, el jovent català som plenament conscients que el País Valencià necessita d'una vegada per totes alliberar-se de les cadenes de l'espanyolisme i del capitalisme més salvatge i cruent. Enguany, fer memòria històrica és més important que mai si tenim en compte la commemoració dels tres segles d'ocupació militar espanyola, un fet històric que el jovent català tenim molt present en ple segle XXI.


Des de la pèrdua dels nostres privilegis forals l'any 1707, el País Valencià ha hagut de sofrir opressions i imposicions de tota mena sota administració espanyola. La castellanització cultural i lingüística del nostre país s'evidencia en el fet que el català és, ara mateix, una llengua minoritària i minoritzada, desprestigiada socialment i arraconada a consciència per la classe política espanyola. No només això; durant aquests tres segles d'opressió borbònica, la classe treballadora catalana ha estat despullada de la llibertat a triar un model econòmic satisfactori per als nostres interessos com a proletariat. L'Estat capitalista espanyol ha fet del lliure mercat i del màxim benefici l'expressió màxima d'un liberalisme excloent, sectari i egoista.


A hores d'ara, en un context de globalització de l'economia neoliberal, el nostre país s'enfronta a qüestions tan importants com la precarització en l'àmbit laboral, la discriminació sexista que patim les dones com a conseqüència d'un sistema patriarcalista, la destrucció incessant del nostre territori i dels nostres paratges naturals amb la connivència d'institucions polítiques aliades amb empresaris corruptes, la revifalla imminent dels discursos neofeixistes que, en el cas del País Valencià, s'amaguen sota el paraigües del regionalisme blaver, i la prosperació de noves formes de violència, càrrega i repressió parapolicial.


L'any 1978, la classe política espanyola erigia una nova constitució malanomenada democràtica i hereva directa del franquisme. Les poltrones de les institucions valencianes, a partir d'aquest moment, van ser ocupades per representants d'uns partits d'ordre espanyol i burgès, que han perpetuat en el temps una sèrie de textos legals, els estatuts, subordinats a la Carta Magna. La burgesia espanyola, amb la inestimable ajuda de la burgesia local i regional, ha imposat a les classes populars una consciència d'autonomia encaixada a dins de l'Estat espanyol que els ha permès legitimar el seu mercat estatal i la unitat indivisible d'Espanya. Aquest discurs troba l'acomodament a diari en els mitjans de comunicació públics, capbussats en silenciar les expressions rupturistes amb el marc constitucional actual i amb el mode de producció vigent. Radiotelevisió Valenciana (RTVV) juga un paper més que important en aquest control ideològic de les masses, tot censurant els moviments socials i els discursos polítics dissidents.


Paral·lelament a les imposicions patides pel nostre país, des de l'any 1707, la resistència popular a l'ocupació política espanyola (prenga la forma que prenga)no ha claudicat mai i continua enfortint-se a dia d'avui. La CAJEI és un dels molts projectes nacionals que opera en el marc dels Països Catalans amb una política d'acció directa contundent contra les institucions polítiques espanyoles i franceses que han fet de la nostra terra una sucursal del seus projectes imperialistes. Malgrat els escassos mitjans per fer-nos sentir, des de la CAJEI pensem que la clau d'una vertadera transformació política i social rau en la lluita organitzada del jovent per la independència dels Països Catalans i per la construcció d'un sistema econòmic socialista capaç de satisfer les necessitats del proletariat català. Apostem, així mateix, per eixir al carrer cada 25 d'abril i recuperar la memòria històrica del nostre poble amb una concepció combativa i rebel de la lluita, sempre avançant cap a la unitat popular i cap a l'enfortiment de les estructures de contrapoder.


Des del 25 d'abril del 1707 fins el 25 d'abril d'enguany, han estat moltes les persones i col·lectius que no han dubtat a defensar els nostres drets com a poble per tots els mitjans possibles. L'any en què complim tres segles d'història imposada, ens és necessari lloar l'actitud compromesa de molts camarades que han defensat els nostres valors com a poble. Les properes generacions de l'independentisme català haurem de continuar treballant de valent si volem accedir definitivament a l'autodeterminació del nostre poble. Ens caldrà constància i molta força. La victòria només serà possible si ens mantenim fermes al voltant del nostre únic objectiu: Independència i Socialisme!



Visca el País Valencià!



Visquen els Països Catalans!



Visca la Terra!



Ara més que mai, un únic objectiu: Independència i Socialisme




CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista)

www.cajei.net