21 d’abril del 2007

Comunicat d'aclariment d'una suposada agressió denunciada per les Jerc

El passat dimarts 17 d’Abril les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) feien públic un comunicat denunciant una suposada agressió a un dels seus afiliats al districte de Sant Andreu per part d’un grup de joves de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI).
Per aquest motiu des de La Trinxera, l’Assemblea de Joves de la Sagrera i Sant Andreu, col·lectiu que s’integra a l’esmentada Coordinadora, ens veiem obligades a contraposar aquesta informació i a denunciar públicament les falses acusacions que estem rebent.

Així doncs, els fets ocorreguts, en realitat, es resumeixen en que el passat diumenge 15 d’Abril 3 militants de La Trinxera es van trobar amb un afiliat de les JERC. Tot seguit, els 3 joves de la CAJEI, van aturar-lo, sense utilitzar cap més mitjà que les paraules, i van aprofitar per advertir per enèsima vegada al jove de les JERC, que les joventuts del seu partit polític no podien seguir boicotejant, com si no passés res, la feina agitativa que el nostre col·lectiu visibilitza als carrers de Sant Andreu. Fet, que es produeix constantment, i suposa una greu trava pel nostre únic espai de lluita, el carrer. A més de sumar-li la repressió policial sota el pretext del civisme, amb què el tripartit i per tant, ERC, ens obsequia.
L’afiliat de les JERC es va limitar a negar aquesta dinàmica de boicot, malgrat que nosaltres ho hem comprovat amb els nostres propis ulls, al mateix temps que s’anava posant nerviós. I així la discussió va augmentar de to passant de paraules a crits. Un cop escridassat i advertit del nostre malestar, el jove va marxar pel seu propi peu, i es va acabar el conflicte.

Passats 2 dies de l’encontre ens trobem amb un ofensiu i inacceptable comunicat firmat per les JERC on es tergiversa aquesta discussió, denunciant-la com a agressió feixista i s’equipara als fets ocorreguts el passat cap de setmana a Sabadell, on un company de la CAJEI va acabar a l’hospital, d’on encara no n’ha sortit, en ser greument ferit per una punyalada que li va fer perillar la vida.
A continuació s’explica que la persona de les JERC teòricament agredida va denunciar els fets després de passar per l’hospital, on hauria deixat constància de la suposada agressió. Nosaltres ens preguntem què es pot constatar d’un atac físic que no ha existit? Com ja és habitual, al comunicat de les JERC s’apel·la al respecte, al mateix respecte que ells han tornat a perdre, un cop més, mentint sobre un tema tant seriós com son les agressions feixistes. I també a la pau i a la llibertat, les quals ni existeixen ni existiran acompanyades d’un capitalisme i un espanyolisme que ens aboquen a la guerra social com a única lluita. Un espanyolisme i un capitalisme al qual el tripartit, i per tant ERC i les seves joventuts ens condemnen amb la seva suposada política progressista i catalanista.
Així, des de La Trinxera veiem el comunicat de les JERC com una maniobra oportunista i repugnant per tal de desviar l’atenció que la CAJEI, malauradament, està rebent aquests dies pels tristos fets ocorreguts a Sabadell i condemnem que s’omplin cínicament la boca de solidaritat cap el company agredit. Una solidaritat inútil, quan tothom pot percebre que l’únic objectiu és treure’n rendiment polític, encara que sigui creant confusió amb uns fets tant greus com són un atac amb arma blanca a un jove de la CAJEI. Un cop més, i ja no ens estranyem, ens trobem amb els Joves d’ERC fent-ne del victimisme campanya electoral i de la mentida els fonaments del seu discurs.

Exposats i aclarits els fets, i lamentant que s’hagin de fer públics comunicats com aquests, esperem no haver d’allargar-nos més en debats absurds que només responen al ja conegut interès partidista que les JERC tenen tendència a extreure de tot arreu. Entenem que la repercussió i l’impacte mediàtic que ha tingut l’infame comunicat de les JERC respon precisament a aquesta actitud partidista i a la influència que tenen, com a cadells del poder que són, sobre els mitjans de comunicació.

Emplenar-se la boca és gratuït però mentir té un preu; el d’evidenciar-se en botxins enlloc de víctimes, en manipuladors enlloc d’informadors i en evidents culpables enlloc de presumptes innocents.


LA LLUITA ÉS LÚNIC CAMÍ
INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME
La Trinxera – Assemblea de Joves de La Sagrera i Sant Andreu (CAJEI)