12 de novembre del 2007

Setmana de lluita contra el BMP i manifestació a Sant Andreu

Del 6 a l'11 de novembre de 2007 es va realitzar una setmana d'accions descentralitzades en defensa del territori i contra l'especulació. A Sant Andreu es va fer una acció contra una immobiliària (més informació).

Arreu del territor es van realitzar diverses accions que es poden veure aquí.

La manifestació central contra el Meeting Point es va celebrar dissabte 10 de novembre pels carrers de Sant Andreu de Palomar. Aquest indret es va triar pel recent i violent desallotjament de les Cases Barates del Bon pastor.

La manifestació, que va congregar unes 800 persones i entre elles nombrosos veïns i veïnes afectades d'arreu per l'especulació i la destrucció del territori, va començar a la Plaça Orfila i va seguir per Torras i Bages, Joan Torras, C/Gran, Pons i Gallarza, Castellbell, Irlanda, Fabra i Puig, Borriana, Sant Sebastià i Segre, on va acabar. Durant el recorregut es van fer nombroses accions, com pintar tots els bancs i immobiliàries, cremar i fer explotar un ninot que representava un Mosso d'Esquadra a la seu d'Iniciativa, cremar una grua a la cruïlla del C/Gran amb Fabra i Puig, o pintar de verd la zona asfaltada del C/Segre, entre altres.

Precisament al C/Segre, on un temps hi va haver el Casa Miquel Martí i Pol, el CSO Anarkopunk i algunes cases okupades, va acabar la manifestació. Aquesta va estar seguida per un parell d'agents de la Guàrdia Urbana, així com algun cotxe d'aquest cos policíac, però sense intervenir. També es tenia constància de la massiva presència de furgonetes d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra a la comissaria de les casernes i a l'estació d'autobusos de Sant Andreu Arenal. La manifestació va acabar amb un identificat i sense cap detenció.


(informació extreta del butlletí Sant Andreu Informa't)