12 de novembre del 2007

Crònica del 1r Aniversari de l'Assemblea de Joves

Tot i la intenació de l'ajuntament a que no és celebrés el nostre primer aniversari com a Assemblea de Joves de La Sagera i Sant Andreu el cert és que si ho vam celebrar i amb molt bona resposta dels veins i veïnes.

A les cinc de la tarda va començar el passi de videoactius, "Projectant resistències", vam veure:
- "Atenco, romper el cerco" un documental sobre els fets esdevinguts a San Salvador Atenco (Mèxic) quan diversos cossos paramilitars de l'estat van decidir dur a terme una "operació de control de població", ocupant amb 3500 agents un poble de 300 habitants.
- "la Batalla de Euskalduna", una projecció sobre la lluita duta a terme a Euskal Herria en resposta a la intenció de tancar una de les drassanes més importants del país.
- un video sobre l'acció que es va fer contra el G-8 en un pont i que va acabar amb els activistes greument ferits per culpa de la negligència de la policia.
- un video sobre la lluita veïnal que van dur a terme els habitants de la Vall di Susa (Itàlia) per evitar el pas del TAV pel seu terriori.
- diversos curts d'accions realitzades arreu del nostre país per Desobediència!.
- un video on s'hi podia veure l'acció que es va fer a Sants fa molt poc en contra de la construcció del TAV.
- i per acabar un video d'una manifestació i d'algunes accions realitzades a Esplugues contra el pla Caufec.

Cap a les nou i mitja del vespre, i amb una presència d'una trentena de persones vam començar a sopar. A les dotze de la nit, després d'un agradable sobretaula es va acabar la celebració del nostre primer any de vida.


La lluita continua!